• Home
  • /artikkel PR
  • /Artikkel MA -Mosseledet prosjekt har fått 630.000 kroner fra Extrastiftelsen

Artikkel MA -Mosseledet prosjekt har fått 630.000 kroner fra Extrastiftelsen

Moss Avis – 28.06.2017

Av Torgeir Snilsberg, torgeir.snilsberg@moss-avis.no

Mosseledet prosjekt har fått 630.000 kroner fra Extrastiftelsen

Hjelper døvblinde ut
Med Bedir Yiyit og Erik Nilsen fra Moss i spissen, får et 15- talls døvblinde fra hele landet hjelp til å komme i gang med fysisk aktivitet.

Det toårige prosjektet støttes med 630.000 kroner fra Extrastiftelsen.
– Dette har vært så vellykket at vi vil søke om midler også for neste år, sier Bedir Yiyit til Moss Avis halvveis ut i det andre året.
Christian Frederik-prisen

I 2010 fikk Bedir Christian Frederik-prisen på Mossegallaen for sin enestående innsats for både egen og andres integrering. Den gangen skrev vi:
«For åtte år siden kom Bedir fra Tyrkia til Norge. Han kunne ikke et ord norsk, han var både syns- og hørselshemmet, og i takt med at synet svekket seg ytterligere ble kokkeutdannelsen hans stadig mindre verdt.»

I dag bor Bedir i egen leilighet, han jobber som muskelterapeut og er blitt norsk statsborger. Takket være et unikt pågangsmot.»
Smittende engasjement

Det er dette pågangsmotet Yiyit – nå gift og med en datter på 18 måneder – tar videre sammen med Erik Nilsen og Rune Holtze Jensen i «Kom i gang».
– Et motiverende og sosialt treningsopplegg, med to–tre samlinger i året, samt oppfølging underveis og hvor unge og yrkesaktive vil bli prioritert som deltakere, heter det om prosjektet.

I fjor var det blant annet skisamling på Beitostølen og sykkelsamling i Son. I år gjennomførte gruppen skisamling i Hurdal i februar, i mai stilte de med eget lag i Holmenkollstafetten og i juni var de samlet i Son for sykling, spinning, styrkeøvelser og kajakkpadling.
Fire av deltakerne syklet også Lillehammer-Oslo med sine piloter, og det på pene 5.19.
Over sommeren venter Christian Frederik-løpet og Oslo Maraton, og – ikke minst – prosjektsamling for 30 døvblinde og ledsagere, samt tilretteleggere som skal fjellvandre fra Eidsbugarden i Jotunheimen.
– Jeg er mektig imponert over de frivillige ledsagere og piloter som alltid stiller opp for oss og gjør en fantastisk jobb, sa Magne Karlsen etter Son-treningen.
– Dette prosjektet har betydd mye for mange, så vi håper å få videreføre det, sier Bedir.

Facebook
Google+
https://www.achillesnorway.no/2017/06/artikkel-ma-mosseledet-prosjekt-har-fatt-630-000-kroner-fra-extrastiftelsen/
Twitter
LinkedIn