Bedir fikk Erling Stordahls ærespris

Kilde: Moss avis, 20.3.18 Tekst: Rune Holtze Jensen

Bedir Yiyit ■ Overskuddsmenneske med dårlig syn og store mål. Fikk denne helgen en optimal bekreftelse på egen innsats ■ Gift, ett barn ■ 45 år.

En skikkelig stor og minneverdig helg for Bedir Yiyit. For mannen som får til alt, i alle fall det han bestemmer seg for, har nå pådratt seg Erling Stordahls ærespris 2018. Den henger høyt. Vi har snakket med Bedir før. Da så han veldig dårlig og hørte ikke så veldig godt.
– Hørselen er omtrent som før, men synet er blitt dårligere sier han, og det nesten i samme åndedrag som han forteller om aktiviteter utenom det vanlige. For, i likhet med tidligere år skal det løpes, det skal gås på ski og det skal sykles. Felles for alle aktiviteter er at det er fulle og hele maratondistanser og Wasalopplengder på skigåinga og Tour de France-etappe-anstrengelser på syklinga. Ingen utfordringer er for liten eller for stor for Bedir. Merittlisten er imponerende lang.
Kanskje derfor ikke alt for mange hevet øyebrynene da han for en tid tilbake vant NM i spark i klassen for funksjonshemmede. Det gjorde han sammen med Rune Holtze-Jensen, den av Bedirs forlengede armer som har vært med på aller mest. Eller da han syklet Norge på langs, eller forsøkte å sykle Grenserittet på enmannssykkel.
Bedir flyttet fra Tyrkia til Norge for 17 år siden, og har selvfølgelig ikke brydd seg om byråkratiets mange høye terskler. Han snakker utmerket norsk, jobber til daglig med slitne muskler og organiserer og bidrar med en rekke aktiviteter for at andre med alvorlige handikap skal få en like meningsfull dag som han selv.
Da han i helgen fikk legendariske Stordahls ærespris fortalte juryen om hvorfor det ble Bedir, og man påpekte hans unike evne og vilje til å mestre store utfordringer og nevnte en rekke manndomsprøver i inn- og utland. Det ble lagt vekt på jernmannens evne til å motivere og hans evne til å oppnå egne mål. Det ble også nevnt at han kom til landet med en annen språklig og kulturell bakgrunn.
– Har det slått deg at du kan være et forbilde for mange flere enn de du henvender deg til?
– Ja, det skal ikke utelukkes, sier han beskjedent.
– Hva skjer nå? Først treningsleir på Mallorca, deretter Lillehammer-Oslo på sykkel og Oslo Marathon, sier han og ramser opp en rekke andre knallharde løp og ritt som skal gjennomføres før året kan klassifiseres som vellykket.
Og selvfølgelig ta nok et tak for alle dem som kan og vil, men trenger litt hjelp for å få det til.
– Er daglig leder og organisasjonskonsulent for Achilles International of Norway, en idrettsforening for folk med funksjonshemming som likevel vil drive idrett. Achilles har jeg drevet i fem år, avslutter han.

Facebook
Google+
http://www.achillesnorway.no/2018/03/bedir-fikk-erling-stordahls-aerespris/
Twitter
LinkedIn