Kom i gang med fysisk aktivitet!

Bedir Yiyit i samarbeid med Rune Jensen og Erik Nilsen søkte om prosjektmidler via LSHDB, og vi fikk midler av Extrastiftelsen til et 2-årig prosjekt for oss med kombinert syn og hørselshemmede/ døvblinde for hele landet. Prosjektet heter «Kom i gang med fysisk aktivitet». Målet med dette er å få alle døvblinde ut av sofaen og inn i fysisk aktivitet uansett alder og hvor de bor. Vår tanke bak dette prosjektet er at vi ønsker å motiver og simulere dere til å kunne ha god fysisk aktivitet gjennom hele året. Etter hvert så vil kanskje noen ta steget videre til å kunne delta på forskjellige arrangementer eller konkurranser som er til rette lagt for oss funksjonshemmede.

I 2016 hadde vi 3 langweekend samlinger, og det bestod av diverse aktiviteter som ski, Tandemsykling og andre fysiske aktiviteter.
Vi har også hatt 3 inviduelt oppfølging på 3 forskjellige steder, Bislett, Drammen og i Moss, hvor vi hadde med oss en person i fra Fokus trening som bidro med sin kunnskap på løpsteknikk.
Alle samlingene som vi har hatt i 2016 har bestått av skiaktiviteter, innendørs sal aktivitet, Tandemsykling og kano. samt balanse, styrke og tøyeøvelser i gymsal.
Deltakerne ble både slitne og støle etter å ha brukt alle musklene de ikke visste at de hadde! Vi hadde relativt tett program, men fikk allikevel tid til masse godt sosialt samvær, og deltakerne var veldig glade og fornøyde selv om de kanskje var litt slitne.

Vi kommer også til å arrangere en del aktiviteter i 2017 med prosjektet Kom i Gang med fysisk aktivitet. Her har dere et lite oversikt over de aktivitetene som vi har planlagt. Så sett av de datoene!
Ski samling 9 – 12 februar på Hurdal
Birken 17.-18. mars
Holmenkollstafetten 12 – 14. mai
Diverse sommer aktiviteter 1 – 4. juni. Mer info kommer snart
Lillehammer – Oslo. Tandemsykkling 17. juni
Fjelltur med LSHDB 11 – 13. august. Sted og dato er ikke helt avklart ennå
Oslo maraton 16. September
Dersom du har interesse for å bli med på noen av disse aktivitetene, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Det er gratis deltakelse for kombinert syn og hørselshemmede/døvblinde. Dette er kun for kombinert syn og hørselshemmede/døvblinde.

Med vennlig hilsen
Oss i prosjektgruppa

Facebook
Google+
http://www.achillesnorway.no/2017/01/kom-i-gang-med-fysisk-aktivitet/
Twitter
LinkedIn