New York Maraton 2016

Artikkel innsendt av Bedir Yiyit

2016 ble en suksess igjen i New York maraton for Achilles Norway. Vi var 7 deltagere, hvorav fire var døvblinde, to synshemmede, en amputert og 9 ledsagere fra Norge og like mange ledsagere fra USA.

Alle klarte å gjennomføre og nå sine mål. Kong Harald Vik løp for 24. gang i New York, Bedir Yiyit løp sin 9. gang, Anne Grethe Solberg løp for 4. gang og Ernst Hammerstrøm løp for 3. gang. Sissel Markhus, Elin Stavnes og Svein-Erik Hansen løp for første gang.
Ledsagerne gjorde en formidabel jobb ved å ledsage og oppmuntre oss gjennom hele løpet.

Achilles International har velkomstfest for å møte deltagerne og ledsagerne som kommer fra hele verden og for å dele ut priser.
I år var det Anne-Grethe Solberg fra troppen vår, som fikk æresprisen fra Achilles International. Anne-Grethe er et flott eksempel for andre funksjonshemmede, i lys av hvordan hun takler egne utfordringer.

Hva er Achilles Norway?
Achilles International sitt mål er at alle funksjonshemmede skal få muligheten til å delta i fysisk aktivitet.
Hovedkontoret ligger i New York City. Men de har mange representanter som holder til i andre land som for eksempel Achilles Norway.
Folk fra over 70 land er med å deltar. Hvert land har i oppgave å spre informasjon om aktiviteter, blant annet om New York maraton. Vi har mange frivillige ledsagere som stiller opp slik at så mange som mulig kan gjennomføre ulike aktiviteter.
Under New York maraton er det flere deltakere som har behov for flere enn en ledsager. Hvis noen trenger lenger tid på å fullføre løpet så gis det et tilbud om å starte tidligere.

Deltakerne har ulike funksjonshemninger som rullestolbrukere, bevegelseshemmede, synshemmede, døve og kombinert syn- og hørselshemmede/ døvblinde.
Deltakerne gjennom Achilles blir tatt veldig godt vare på og de yter en utrolig god service. De setter opp egne busser hvor vi blir transportert til startstreken og de har egne telt med drikke og mat.
Ved mållinjen stiller de med helsepersonell. Under selve løpet får vi mye oppmerksomhet fra tilskuerne med heiing og seiersrop.
Det er over to millioner tilskuere og over 100 band som spiller, det er en stor folkefest. For mange er dette en drøm som går i oppfyllelse.

Er du nysgjerrig og har lyst til å bli med i 2017?
Bedir Yiyit organiserer felles påmelding og skaffer ledsagere under løpet. Achilles Norway jobber for å få sponsor slik at vi kan dekke noen av utgiftene til deltagere. Om du er interessert til å være med ta kontakt med Bedir Yiyit. For mer informasjon se websiden: www.achillesnorway.no

– Vi sitter stille hele dagen. På kontoret, på jobb, foran TV. Dersom vi bare får kroppen opp av sittestillingen og i bevegelse vil alle oppleve å få en bedre hverdag, forteller Yiyit..
– Jeg pleier å si at dersom jeg klarer det, så klarer alle det. Men det er klart at det krever litt trening og innsats, sier Yiyit. Det blir som jeg sier til mine pasienter: Det gjør kanskje vondt akkurat nå, men det blir bra etterpå. Med litt fysisk aktivitet vil alle få både bedre helse og bedre livskvalitet, ikke minst å bli integrert i samfunnet.

Facebook
Google+
http://www.achillesnorway.no/2016/11/new-york-maraton-2016/
Twitter
LinkedIn