Holmenkollstafetten 2016

Lørdag 7. mai gikk Holmenkollstafetten av stabelen i hovedstaden. Dette er verdens største stafettløp med til sammen ca 44 tusen løpere fordelt på over 2 tusen stafettlag? Achilles International of Norway arrangerte for tredje året på rad, og vi var heldige som fikk med oss døvblindeforeningene LSHDB og FNDB slik at vi kunne ha med to lag i år. Det ene heter Achilles syn-hørsel med 15 løpere med kombinert syns- og hørselshemmede. Det andre heter Achilles MIX med med 15 løpere med ulik ned satt funksjonsevne, men også med døvblinde løpere. De aller fleste løp sammen med hver sin løpe-ledsager. Vi hadde gleden av å få mange gode frivillige ledsagere samt tolk/ledsagere for døvblinde. Vi er veldig takknemlig for alle ledsagerne som stilte opp.
Deltakerne og ledsagerne kom fra hele landet.

Vi startet fredag på Anatolia på Tøyen. Det ble gitt informasjon om stafetten av Bedir og så spiste vi middag og hadde sosialt samvær.
Lørdagen samlet vi hele gjengen på Tøyen på Anatolia restaurant. Her ble det gitt praktisk informasjon, folk fikk hilse på sine ledsagere og startnummer og t-skjorter ble delt ut.
Deretter var det tid for å bli inspirert av Tare Teksum. Han fortalte om sin fantastiske tur opp på fjellet Kilimanjaro.
Deretter var det foredrag av fysioterapeut Erik Holme om trening og å komme i gang med fysisk aktivitet.
Så ble det servert en velsmakende lunsj. Etter lunsj dro hver og en sammen med sin ledsager til etappene. På startstreken stilte flere lag fra andre foreninger med ulike funksjonsnedsettelser. Det viktigste med Holmenkollstafetten er det sosiale rundt arrangementet og at nivået på etappene varierer. Så her er noe for enhver smak, ALLE har mulighet til å delta. Alle var fornøyd med vel gjennomført løp, derav noen nybegynnere og noen erfarne. Senere samme kveld møttes vi igjen på Anatolia restaurant. Her var stemningen på topp og vi fikk servert en nydelig middag. Vi delte ut medaljer og diplomer. Vi kommer til å gjenta suksessen til neste år og håper å se deg der igjen!

Vi takker LSHDB og FNDB for deres støtte og samarbeid.

PS! Vil bare minne om at Achilles International of Norway har flere aktiviteter i løpet av året. Bl.a. treningsamlinger, Oslo- og New York marathon og matkurs. Så følg med på vår hjemmeside (www.achillesnorway.no) eller på følg oss på facebook.

Facebook
Google+
http://www.achillesnorway.no/2016/05/holmenkollstafetten-2016/
Twitter
LinkedIn