Nederland – Sykkelland

Nederland – Sykkelland

Av: Margrethe og Cor van der Lijcke

I tidsrommet 21.-28.september 2015 arrangerte Achilles International of Norway sin første treningsleir i utlandet.

Achilles International of Norway er en idrettsforening for alle funksjonshemmede som ønsker å drive idrett. Alle personer med nedsatt funksjonsevne kan bli medlemmer. Achilles er en verdensomspennende organisasjon som har sitt hovedsete i USA. Ønsker du mer informasjon om Achilles International of Norway, ta kontakt med Bedir Yiyit: post@achillesnorway.no

nederland-1Turen vår gikk til Nederland, og vi bodde på Pagedal, et internasjonalt sports- og konferansesenter i provinsen Groningen .Vi var 16 deltakere på treningsturen: 7 deltakere med ulike former for syns- og hørselstap og 9 ledsagere og tolker.

Og hva bestod treningsturen av? Sykling, kanopadling, friidrett, svømming, trening i egen treningshall og løpeturer i flotte omgivelser. Og ikke å forglemme: Siste kvelden var vi alle samlet i en av leilighetene og fulgte ivrig med på VM i sykling på tv!

Siden vi var i sykkellandet Nederland , der det er flere sykler enn innbyggere, ble det naturligvis mye sykling og mange såre romper! Overalt var det egne sykkelstier langs kanaler, i skogen, i småbyer og over bruer. Og alle vi møtte, hilste og smilte. Da vi ved et par anledninger hadde problemer med sykkel, var folk mer enn villige til å hjelpe. Vi leide tandemsykler for hele uka og syklet hver dag kortere og lengre turer. 2 dager var vi på heldagstur og spiste lunsj underveis. Turen til Bourtange nær grensen til Tyskland ble et sterkt og idyllisk minne. Dette er en festningsby fra 1700-tallet der vi møtte folk i tidsriktige klær.

nederland-2Når vi spiste lunsj underveis, var det flere som prøvde seg på nasjonalretten pannekaker med bacon og eple!

En dag la vi vekk treningstøyet og dro på tur til Groningen by, hovedstaden i provinsen Groningen. Her hadde vi først byvandring med guide. Etterpå var det muligheter for å shoppe, spise poffertjes, stroopwafels og drop (=lakris).

Det var naturlig nok spredning i fysiske forutsetninger og tidligere erfaringer med å drive idrett. Derfor delte vi oss av og til i 2 grupper og kunne velge lengde på sykkelturen. Dette gikk ikke ut over samholdet i gjengen. Da vi evaluerte til slutt, nevnte alle den hyggelige stemningen, det gode fellesskapet, latteren og samholdet!

Vi takker Edwin Postma, direktør på Pagedal og hans medarbeidere for god service og fleksibilitet. Edwin og flere av de ansatte snakket til og med norsk!

Vi takker Achilles International of Norway v/Bedir som arrangør av turen, alle de flotte deltakerne, ledsagerne og tolker, og ikke minst vår allestedsnærværende nederlandske venn, Rien.

Facebook
Google+
http://www.achillesnorway.no/2015/09/nederland-sykkelland/
Twitter
LinkedIn