Holmenkollstafetten 2015

Lørdag 9. mai gikk stabelen av i hovedstaden. Dette er verdens største stafettløp med til sammen ca 44 tusen løpere fordelt på over 2 tusen stafettlag. Achilles International of Norway arrangerte for andre året på rad, og var heldig organiserte to av disse stafettlagene i år. Det ene heter Achilles syn-hørsel med 15 løpere med kombinert syns- og hørselshemmede. Det andre het Achilles MIX med med 15 løpere med ulik funksjonshemminger, men også med døvblinde løpere. De aller fleste løp sammen med hver sin løpe-ledsager. Vi hadde gleden av å få ledsagere fra optikerkjeden Specsavers, samt andre frivillige ledsagere og mange tolk/ledsagere for døvblinde. Vi er veldig takknemlig for alle ledsagerne som stilte opp. Deltakerne og ledsagerne kom fra hele landet.

Vi startet fredag med informasjon og foredrag på Fornebu. De ansvarlige: Bedir Yiyit, Berit R. Øye og Sissel Markhus ønsket velkommen. Deretter ble det foredrag av Arne Olav Løvik om grasrotandelen. Han forklarte først og fremst om hva dette er for noe og videre hvordan hver og en kan velge Achilles som sin grasrotandel hos Norsk Tipping. Senere samme kveld holdt fysioterapeuten Cathrine Riiser og coach Lene Røine et foredrag om sterk i kroppen, sterk i toppen. Dette dreide seg om at det er viktig å ta vare på både mentale og fysisk helse. Samtidig introduserte de blant annet noen produkter. Dette var Noni juicen Max og Rapid Fuel (proteintilskudd) som også kan bidra til å øke eller ta vare på livskvaliteten.
Lørdagen samlet vi hele gjengen på Tøyen på Anatoria restaurant. Her ble det gitt praktisk informasjon, folk fikk hilse på sine ledsagere og startnummer og t-skjorter ble delt ut. Deretter var det tid for å bli inspirert av Anne Grethe Solberg. Hun fortalte om hennes tragiske historie og hvordan hun på en fantastisk måte har lært å takle hverdagen. Historien hennes kan du lese i boken «Et helt menneske i en halv kropp». Boken anbefales på det sterkeste. Så ble det servert en velsmakende lunsj. Etter lunsj dro hver og en sammen med sin ledsager til etappene. PÅ startstreken stilte flere lag fra andre foreninger med ulike funksjonsnedsettelser. Det viktigste med Holmenkollstafetten er det sosiale rundt arrangementet og at nivået på etappene varierer. Så her er noe for enhver smak, ALLE har mulighet til å delta. Alle var fornøyd med vel gjennomført løp, derav noen nybegynnere og noen erfarne. Senere samme kveld møttes vi igjen på Anatoria restaurant. Her var stemningen på topp og vi fikk servert en nydelig middag. Vi delte ut medaljer og diplomer. Vi kommer til å gjenta suksessen til neste år og håper å se deg der igjen!

Vi hadde ikke klart dette uten den økonomiske støtten vi har fått til dette arrangementet, derfor retter vi en stor takk til Specsavers, NBF legater, LSHDB, FNDB og Blindeforbundets legat.

PS! Vil bare minne om at Achilles International of Norway har flere aktiviteter i løpet av året. Bl.a. treningsamlinger, Oslo- og New York marathon og matkurs. Så følg med på vår hjemmeside (www.achillesnorway.no) eller på følg oss på facebook.

Facebook
Google+
http://www.achillesnorway.no/2015/05/holmenkollstafetten-2015/
Twitter
LinkedIn